"Фолксваген" възобновява дейността на основния си завод във Волфсбург

Дейността в основната фабрика на "Фолксваген" започна да се възонбонява, сн. ЕПА/БГНЕС

Германският автомобилостроител "Фоксваген" (Volkswagen) започва в понеледник постепенно да възобновява производството на основния си завод във Волфсбург след близо месец и половина прекъсване заради кризата с коронавируса, информират германски медии, цитирани от БТА.

Производството в саксонския град Цвикау, както и в словашката столица Братислава вече бе възстановено в края на миналата седмица.

Производственият център във Волфсбург със своите 63 000 служители е най-големият автомобилен завод в Европа. Той отново започва работа с над 100 нови правила за предпазване на работниците от разпространението на коронавируса, свързани основно със спазването на дистанция и избягване на контакти.

За работниците са маркирани маршрути за придвижване и защитни пластмасови стени, раздават се по две предпазни маски дневно, работи се на една вместо на обичайните три смени, а поточните линии вървят по-бавно. Правят се и допълнителни почивки за миене на ръцете. На работа са се върнали около 8000 служители и първоначално заводът ще произвежда с 10 процента от капацитета си, които до края на седмицата ще бъдат увеличени до 40 процента.

От понеделник отново отварят и по-малките заводи на концерна в Емден и Хановер, а от следващия ден - и в Дрезден.

От началото на май се очаква да бъде възобновено производството в американския град Чатануга, щата Тенеси, в Латинска Америка и Южна Африка.

Споделяне

Още от Бизнес