Франсоа Оланд: първо оздравяване на френските финанси, после раздаване на пари

Франсоа Оланд: първо оздравяване на френските финанси, после раздаване на пари

Първо ще оздравя финансите, а после ще раздавам пари. Това заяви кандидатът на френските социалисти за президент Франсоа Оланд на партиен митинг, цитиран от Ройтерс.

"Така може би ще направя точно обратното на онова, което вършеше левицата в миналото, когато първо харчеше, а после налагаше финансова дисциплина", каза Оланд.

Той допълни, че ако бъде избран за президент, ще постави като приоритет подобряването на финансите на държавата, преди да започне да влага пари в социалните програми, които са така присърце на левицата.

Оланд увери, че ако бъде избран, ще сложи край на плановете, оповестени по-рано тази седмица от кабинета на Никола Саркози за прехвърляне на тежестта на бремето на финансирането на системата за социално осигуряване от компаниите към потребителите.

Допитванията до общественото мнение показват, че той има засега преднина пред Никола Саркози преди изборите, насрочени за 22 април и 6 май. По-рано тази седмица Оланд прибягна до по-агресивен тон към Саркози, когато в открито писмо го нарече "президент на привилигированите" и го обвини, че ще съсипе френската икономика.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?