Франция е притеснена от нов сериен убиец

Възможно е във Франция да действа нов сериен убиец, допусна вътрешният министър Клод Геан, цитиран от световните агенции. Поводът е поредицата убийства, извършени от ноември миналата година досега.

 

Четири от убийства са станали в радиус от 10 км в северния департамент Есон, близо до Париж. При тях е използван пистолет калибър 7.65 мм - разпространено оръжие, което обаче рядко се ползва от големите престъпници.

 

Последното убийство е от петък, когато 47-годишна жена от алжирски произход е била застреляна в главата във входа на жилищния си блок. Убиецът е избягал с мотоциклет или скутер.

 

На въпрос от радио "Европа 1" дали е възможно да става дума за самотен сериен убиец, Клод Геан е отговорил, че има такава опасност. Той обаче е уверил, че са задействани всички ресурси на полицията за откриване на извършителите.

 

През март Франция беше ужасена от серийните убийства на 23-годишния Мохамед Мера. Той уби седем души в три отделни нападения - трима военни, три деца и един преподавател в еврейско училище в Тулуза и Монтобан, Югозападна Франция.

 

Мера убиваше жертвите си с изстрел в главата и се придвижваше със скутер.

 

Той бе застрелян от полицията в апартамента си на 22 март.

 

Френският вътрешен министър предупреди, че ислямистки групи в страната искат да отмъстят за смъртта на Мера.

 

Властите наблюдават голямо желание и ентусиазъм сред такива групи, каза Клод Геан. Той призова французите да бъдат бдителни и внимателни.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?