Галиче се вдигна на протест срещу Ценко Чоков, местни искат помощ от премиера

Кметът на Галиче

Хората в Галиче излязоха на протест. Температурите там са около минус 22 градуса, но това не попречи на пострадалите от действията на кмета и синовете му да излязат на улицата, предаде бТВ в неделя.

Преди дни Окръжният съд във Враца потвърди освобождаването на Мартин Чоков от ареста срещу парична гаранция от две хиляди лева, което разбунтува жителите на Галиче. Кметът отказа да коментира обвиненията.

По същото време се състоя и контрапротест в негова защита, на който присъства и лидерът на ДПС в Бяла Слатина Касъм Касъмов.

В ефира на бТВ Искрен Илиев, брат на потърпевшия, показа снимка на младия Чоков с главния прокурор Сотир Цацаров и каза: „Вижте, вижте с кой се снима, те им помагат. Какво ще направим, те ще влязат, ще ни избият”.

Радослав Илиев е един от последните, бити от сина на Ценко Чоков. Той заяви, че протестира срещу цялото семейство. Хората се обърнаха към премиера с искане за помощ.

„Искаме Ценко Чоков и сина му да изчезнат от Галиче”. Няма незасегнати хора от него, каза още той.

Друг от потърпевшите разказа, че е бит и пален от Ценко Чоков и сина му, посочил ги е в съдебна зала, но е било казано, че извършителят е неизвестен.

По думите на протестиращи полицията в Бяла Слатина също ги натиска да си оттеглят жалбите и сигналите.

Радослав Илиев каза, че кметът му е дал 40 лв., за да гласува за него. Той е взел парите и не е гласувал за него.

Бащата на Радослав Алекс Илиев показа документи на сина си Радослав от болница Св Анна в София, които показват, че е имало упражнено насилие над него и той е бил със счупен череп.

Споделяне

Още по темата

Още от България