Гардове на личния прессекретар на Симеон конфискуват тв касета?

Тв касета на кабелна телевизия в Ботевград е иззета снощи, след пътна катастрофа на личния прессекретар на Симеон Сакскобургготски Галя Дичева. Оператор на телевизията се е опитал да снима на мястото на инцидента, но касетата му била иззета, най-вероятно от бодигардовете на Дичева. Това съобщи пред БНР Роман Сушков от ботевградската кабелна телевизия.

Катастрофата е станала в неделя вечерта при ботевградското село Трудовец. В полицията сигналът е получен около 20,15 часа. Кола, шофирана от 23-годишния софиянец Христо И. , навлязла в насрещната лента за движение и ударила "Мерцедеса", в който пътувала Дичева, съобщиха по-късно от РДВР-София. Автомобилът се движел с несъобразена скорост и младежът зад волана, загубил управление. Точно тогава лимузината, в която била Дичева, изчаквала да завие.

Никой не е пострадал при катастрофата.

От РДВР-София уточниха, че шофьорът на мерцедеса не е пил алкохол, но водачът на другата кола - Христо И., отказал да бъде тестван за алкохол с дрегер и бил заведен в Бърза помощ - Ботевград за кръвна проба. Анализът показал 2.2 на сто промила алкохол в кръвта.

15 - 20 минути след инцидента, на мястото е пристигнал Мирослав Дойчев, оператор от кабелната телевизия, и започнал да прави снимки. Веднага към него се приближили две "много представителни момчета, здрави, подстригани като борци", според описанията на Сушков пред БНР. Те не са се представили, а направо казали: "Какво интересно има тук?". Операторът казал, че работи за кабелната телевизия и че е изпратен да снима на място произшествието. Тогава двамата здравеняци му наредили да предаде касетата. Операторът се опитал да избегне инцидента и да запази служебната касета, предлагайки им да изтрие записа от нея пред тях. Но двамата били настоятелни и когато за трети път той опитал да я запази, го заплашили с думите: "Давай касетата, за да не стане по-лошо", разказа Роман Сушков.

Не сме чули за подобен инцидент с телевизионен оператор, заявиха още от РДВР-София, полицаите имали информация само за пътно-транспортното произшествие.

Споделяне

Още от България