Газовик и бивш журналист стана президентски секретар по икономика и инвестиции

Юлияна Димитрова Тишева, сн: архив

Президентът Румен Радев назначи за свой секретар по икономиката и инвестициите газовия експерт и бивш журналист Юлияна Димитрова Тишева, съобщиха от пресслужбата на държавния глава в четвъртък.

Последната държавна работа на Димитрова, както е по-позната, беше като изпълнителен директор на дружеството "Ай Си Джи Би" за строежа на газовата връзка с Гърция, където бе до август 2012 г. От юли 2010 до юли 2012 г. е и в съвета на директорите на "Булгаргаз", а години преди това беше съветник на вицепремиера в кабинета на Иван Костов и регионален министър Евгений Бакърджиев и отново член на управата на "Булгаргаз" до 2000 г. В кариерата си е участвала в редица преговори с "Газпром".

В периода извън държавните газови компании беше редактор и наблюдател във в. "Банкеръ“, както и икономически редактор и завеждащ отдел "Икономика“ във в. "Демокрация“.

Димитрова е завършила е "Електроника и изчислителна техника“ в Техническия университет в София както и журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Специализирала е макроикономика в Университета за национално и световно стопанство.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?