Георги Първанов няма да е депутат, защото не му отивало

Георги Първанов

Лидерът на АБВ Георги Първанов обяви в петък, че няма да се кандидатира за депутат, защото тази позиция "не приляга на един досегашен президент". Едновременно с това неговата формация представи водачите на листи в многомандатните райони.

Народната певица Николина Чакърдъкова ще води листата в Благоевградския регион. Вицепремиерът в кабинета на Жан Виденов - Кирил Цочев ще е водач на листата в Ловеч, Ивайло Калфин води листа в София и във Варна, а генерал Михо Михов е в Бургас и Ямбол.

"Не приляга на един досегашен държавен глава да бъде народен представител, независимо дали става дума за евродепутат или за депутат в националното събрание", каза Първанов.

"Ние няма да си позволим да участваме в компроматни игри каквито ни се случиха на гърба на мнозина от нас на евроизборите, а на някои и на по-ранни избори", декларира Първанов.

При представянето листите Първанов коментира и последните изявления на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че щял да върне мандата, ако партията му няма мнозинство от 121 места в Народното събрание.

"В името на какви идеи ГЕРБ иска тези 121 депутата. Що за позиция е това? Що се отнася до този спектакъл, който върви - ГЕРБ и реформаторите, целта е наистина реформаторите да разсеят този образ, който вече се създаде на очевидно очертаваща се присъдружна формация към ГЕРБ, като едно пето колело на едно бъдещо управление", каза Първанов.

Споделяне

Още от България