ГЕРБ ще поиска връщането на антимафиотите в МВР

ГЕРБ ще внесе предложение за промени в законите за МВР и ДАНС, настоявайки за връщане на старата структурата на министерството и спецслужбата, обяви в сряда заместник-председателят на партията Цветан Цветанов. Промените включват изваждането на ГДБОП от ДАНС и връщането му в МВР.

"Всички сме свидетели на начина, по който бяха реализирани тези законодателни промени, които предизвикаха и спонтанната обществена реакция на българските граждани. Вече в продължение на над 220 дни протестиращите назовават едно единствено име и питат кой и как го предложи”, обясни бившият вътрешен министър.

Друга част от проекта за промени ще бъде посветен на казуса "Делян Пеевски". Точно преди Пеевски да бъде избран за шеф на ДАНС, сегашните управляващи прокараха поправка в закона, с която намалиха изискуемия стаж до 8 години. Това направи възможен и изборът на Пеевски.

"Ще предложим законовите изисквания за заемане на председателския пост в ДАНС да бъдат 12 години професионален стаж, а не в хипотезата, която бе разгърната в пленарна зала и стигането до предложението на Делян Пеевски”, каза още Цветанов.

Споделяне

Още от България