Главният граничен комисар купил право за строеж край морето, а не терен

Главният граничен комисар купил право за строеж край морето, а не терен

Директорът на Гранична полиция главен комисар Красимир Петров бил купил право на строеж, а не терен, каза самият Петров в неделя пред БНР, коментирайки изнесена в петък в пленарната зала информация, че е купил терен в черноморското селище Свети Влас, който е бил даден от общината на крайно нуждаещи се, и е построил там хотел.

Купил съм правото на строеж, нямам представа и не съм се интересуват как е придобито то, каза Петров.

Граничният главен комисар обясни, че през 2002 г. зет му го потърсил за изгодната сделка, която той финансирал с 10 хил. лв. “Работейки във външни структури, когато напуснах системата, съм получавал възнаграждение, три пъти по-голямо от сегашното си, и можехме със съпругата ми да отделим за правото на строеж”, каза Петров. След това то било дарено на двете им дъщери. Те извършили строителните работи върху терена и сега обитават постройката, която била от 169 км. м.

Според Красимир Петров атаката срещу него е свързана с проверките в оглавяваната от него структура за противодействие на корупцията в системата на МВР и на правосъдието, като поредната инспекцията предстояла на 21 август. Според него не е случаен моментът, в който депутатът от ДСБ Атанас Атанасов, който повдигна въпроса под формата на парламентарно питане до вътрешния министър Румен Петков.

Споделяне

Още от България