Голяма авария остави за над 5 часа без ток десетки хиляди в Ню Йорк

Голяма авария остави за над 5 часа без ток десетки хиляди в Ню Йорк

Близо 73 000 души в Ню Йорк останаха за повече от пет часа без ток в ранните часове на съботната вечер заради авария, предадоха Асошиейтед прес и Ен Би Си Ню Йорк.

Спирането на електричеството доведе до спиране на някои места на метрото и до заседнали асансьори. Ресторанти и други заведения също останаха на тъмно. Аварията се простира от Манхатън до летище Ла Гуардия в Куинс.

Електроподаването в Ню Йорк е напълно възстановено, съобщи кметът на града Бил де Блазио в Туитърпо-късно.

Де Блазио благодари за свършената работа на сътрудниците на службите за действия при извънредни ситуации. Той каза, че е започнало разследване на причините за инцидента.

По-рано губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо каза, че токът е в западната част на мегаполиса е спрял в 18,47 ч. местно време. Заради аварията кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, който беше на предизборна проява извън града, се завърна спешно.

Противопожарната служба на Ню Йорк каза, че пожар в трансформатор вероятно е причина за прекъсването на електроподаването, заради което беше нарушена работата и на метрото в града и няколко метростанции потънаха в пълен мрак.

Аварията засегна Бродуей и театрите му и емблематичния Таймс скуеър, на който рекламите угаснаха. Заради спирането на тока няколко театрални трупи довършиха спектаклите си на тротоара. Концерт на Дженифър Лопес в Медисън скуеър гардън пък беше анулиран няколко минути преди началото заради спирането на тока. Звездата се извини на феновете си в съобщение в Туитър и ги увери, че ще има нова дата за спектакъла.

Преди 42 години на същата дата авария остави милиони нюйоркчани без ток за 48 часа.

Споделяне

Още от Свят