Готви се предсрочно изплащане на тютюневата субсидия

Готви се предсрочно изплащане на тютюневата субсидия

Земеделското министерство прави всичко възможно да изплати с месец по-рано националното подпомагане за тютюнопроизводителите и те да си получат субсидиите в края на април. Това съобщи агроминистърът Христо Бозуков по време на среща със земеделски производители от област Кърджали, цитиран от пресцентъра на ведомството.

По думите му земеделското министерство работи усилено за износ на  български тютюн за китайския пазар. "Работим за сключване на споразумения каквито имат съседните ни Гърция, Турция и Македония“, допълни Бозуков.

През 2017  г. производителите на тютюн, в зависимост от профила на стопанството си, ще могат да кандидатстват по 20 схеми за подпомагане  с общ ресурс 1 551 415 207 лв., обясин на срещата заместник-министърът на земеделието и храните Светла Янчева. По думите ѝ екипът на ведомството е  предприел реалистичен подход за успешно провеждане на кампанията.

Тя обясни още, че през тази година е предвиден прием на заявления за подпомагане по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.), чрез които в земеделието, бизнеса и местната власт ще се влеят около 600 млн. лв.

Споделяне

Още от Бизнес