Граждани блокираха главния път в Пампорово срещу закриването на пожарната служба

Граждани блокираха главния път в Пампорово срещу закриването на пожарната служба

Хотелиери от Пампорово, собственици на гори и жители на околните села Проглед, Стойките и Широка лъка блокираха главния път, който минава през курорта, в защита на пожарната служба в комплекса.

Хората недоволстват срещу решението пожарната да бъде закрита от 4 декември. При протестиращите пристигна директорът на пожарната главен комисар Николай Николов, който ги увери, че този сезон пожарната безопасност в курорта ще бъде гарантирана.

Протестът бе прекратен, а кметът на Чепеларе и шефът на пожарната заминаха на спешна среща с премиера Бойко Борисов, където ще се търси решение на проблема със закриването на пожарните служби в Боровец и Пампорово.

Кметът на Чепеларе Славка Чакърова обаче обясни, че блокадата ще продължи през цялата седмица до намиране на решение на проблема.

Протестиращите ще затварят пътя по 15 минути на ден и после ще го освобождават.

Пожарната служба в курорта обхваща територията на над 9 горовладелски кооперации. Това са над 100 000 декара гора, частни кооперации. Обслужва и 4-5 села. Това са Проглед, Стойките, Широка Лъка, Гела. Тя се грижи и за безопасността на хотелската част, която обхваща над 15 000 легла.

Това са хотели, разположени на територията на община Чепеларе и територията на община Смолян, обсерваторията Рожен, кулата "Снежанка".

Споделяне

Още от България