Грета Тунберг призова американците да гласуват за Байдън

Грета Тунберг призова американците да гласуват за Байдън

Екоактивистката Грета Тунберг призова американските избиратели да изберат Джо Байдън, като заяви, че резултатът от президентските избори в САЩ е от решаващо значение за борбата с изменението на климата.

17-годишната основателка на климатичните протести "Петък за бъдещето" заяви в Tуитър: "Никога не се занимавам с партийна политика. Но предстоящите избори в САЩ са над всичко това. От гледна точка на климата това е много далеч от достатъчно и много от вас, разбира се, подкрепиха други кандидати. Но искам да кажа ... знаете ли ... по дяволите! Просто се организирайте и накарайте всички да гласуват.Накарайте всички да гласуват #Biden".

Байдън е съперникът на американския президент Доналд Тръмп, който отхвърля предупрежденията за климатичните промени и който пренебрегва Тунберг.

"Грета трябва да работи по проблема си с управлението на гнева, след това да отиде на добър старовремски филм с приятел! Успокой се, Грета, успокой се!", написа веднъж Тръмп.

"Тя изглежда като много щастливо младо момиче, очакващо светло и прекрасно бъдеще", написа Тръмп, след като Тунберг се обърна към ООН с гневното предизвикателство, съдържащо се в простия въпрос "Как смееш?", припомня БГНЕС.

Байдън, от друга страна, се обърна към Тунберг и приветства нейната ангажираност в борбата срещу изменението на климата.

Уважаваното списание Scientific American също призова читателите да гласуват за Байдън на 3 ноември, за първи път от почти 200 години насам заемайки политическа позиция.

Споделяне

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?