Хамид Хамид: "Обединени патриоти" са отровните пластмаси в българската политика

Хамид Хамид: "Обединени патриоти" са отровните пластмаси в българската политика

"Страната тъне в хаос, официализира се езикът на омразата, огромният принос за това е на "Обединени патриоти" и Валери Симеонов, това са отровните пластмаси в българската политика, тровят обществото и това се пренася надолу сред хората."

Така депутатът от ДПС Хамид Хамид коментира пред бТВ последните скандали около партньорите на ГЕРБ в управляващата коалиция.

Преди ден лидерът на движението Мустафа Карадайъ обяви, че или Симеонов ще подаде оставка като вицепремиер, както настояват майките на деца с увреждания, или ще падне цялото правителство.

"Има най-различни способи една демократична опозиция да покаже своята позиция", лаконичен беше Хамид, посочвайки, че последните седмици ДПС осигурява кворума в парламента.

"ДПС има своите политически партньори в ЕС, има своите премиери от АЛДЕ, своите евродепутати. АЛДЕ управлява заедно с ЕНП, АЛДЕ осигурява мнозинството в Европейския парламент", каза той.

Хамид обаче не пропусна да демонстрира единомислие с курса, зададен от почетния лидер на движението Ахмед Доган, който в края на миналата година обяви, че няма смисъл да се сваля правителството, при положение, че опозицията не е готова да управлява.

"Докато не се смени начинът на мислене и моделът на управление, няма смисъл един да си отиде и друг да седне (…) Виждам дори в думите на голямата опозиционна партия БСП стремежа към "Стани да седна", заяви депутатът от ДПС.

Споделяне

Още по темата

Още от България