Хилари Клинтън в болница с кръвен съсирек след мозъчно сътресение

Хилари Клинтън

Американският държавен секретар Хилари Клинтън беше приета в болница в Ню Йорк заради кръвен съсирек, образувал се в резултат на сътресение на мозъка, съобщи Ройтерс в понеделник.

Говорителят на Държавния департамент Филип Рейнс каза, че при вторичен преглед лекарите на Клинтън са открили кръвен съсирек, образувал се след мозъчно сътресение, което тя е претърпяла преди няколко седмици. Той заяви, че Клинтън е подложена на лечение с противосъсирващи средства. По думите му тя ще остане в болница поне 48 часа, за да могат лекарите да следят как върви терапията.

"Лекарите ѝ ще продължат да оценяват състоянието ѝ, включително други въпроси, свързани с нейното мозъчно сътресение. Те ще определят дали има нужда от по-нататъшни действия", каза говорителят.

65-годишната Клинтън получи мозъчно сътресение по-рано този месец, след като припадна от обезводняване, докато се възстановяваше от стомашен вирус. Заради здравословното си състояние тя беше принудена да отмени посещение в Близкия изток и Северна Африка, както и явяване на изслушване пред Конгреса във връзка с доклада за нападението срещу американското консулство в либийския град Бенгази.

През последните месеци Клинтън пътуваше доста, посещавайки различни места по света, а и като цяло е държавният секретар на САЩ с най-голям навъртян километраж. Според лекари, цитирани от Си Ен Ен, многобройните дълги полети могат да предизвикат образуване на кръвни съсиреци и е възможно именно такъв да е случаят на Клинтън.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят