Хотелите на Златев вече няма да са под марката RIU

Хотелите на Златев вече няма да са под марката RIU

Хотелите на бащата на известния бизнесмен и бивш шеф на "Лукойл България" Валентин Златев – Васил, постепенно започват да излизат от шапката на световноизвестната хотелска верига RIU Hotels & Resorts. Това съобщиха от компанията му "Тера Тур Сервиз" ЕООД в петък, след като новината първо бе публикувана от специализирания сайт TravelNews.bg.

Причините за раздялата не се посочват, но принципно за ползването на името, авторитета и стандартите на световните компании на франчайз се плащат годишни такси.

Под марката на RIU работят шест от хотелите на "Тера Тур Сервиз" - Riu Pravets Resort в Правец, четири хотела по морето - Riu Helios Bay(Обзор), Riu Helios(Слънчев бряг), Riu Helios Paradise(между Слънчев бряг и Св. Влас) и Riu Palace Sunny Beach, както и Riu SUNEO Helios Beach в Обзор.

Хотелите в Правец и SUNEO Helios Beach ще прекратят партньорствот с RIU още в края на 2021 г., а останалите по морето – в края на 2022 г.

"През следващите осемнадесет месеца ще продължим да работим по обичайния високопрофесионален начин, с отдаденост към интересите и нуждите на нашите гости и с акцент върху връщането на рентабилността след настъпилата криза, причинена от COVID-19", заявява с прессъобщението Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на "Тера Тур Сервиз" ЕООД.

"Плановете на компанията са хотелите да продължат своята работа и развитието си предлагайки същото високо качество на услугите", добавят от компанията, която си сътрудничи с RIU от двадесет години. Те ще бъдат запомнени със значителен растеж и за двете компании", допълва се в съобщението.

Българската компания остава да работи само с един международен бранд Hyatt, под който оперира столичният хотел Hyatt Regency Sofia.

"Тера Тур Сервиз" е собственост на "Агрохолд" АД и се управлява от Васил Златев.

Хотелската верига RIU Hotels & Resorts е основана в Майорка, Испания през 1953 г. от семейство RIU. Близо 49% от нея притежава големият германски туроператор TUI, а останалите са собственост на фамилията. Веригата е позната по света със своето високо качество и all inclusive услуги. Те оперира на 98 места по света и е представена в 19 страни. Разполага с над 31270 служители и има над 4.9 млн. клиенти.

Споделяне

Още от Бизнес