И ГЕРБ ще изхарчи излишъка в столичния бюджет като тройната коалиция

И ГЕРБ ще изхарчи излишъка в столичния бюджет като тройната коалиция

Има опасност бюджетният излишък на столицата да бъде изхарчен непрозрачно, обявиха от софийската организация на партия Демократи за силна България (ДСБ) в неделя. От партията се опасяват, че оставащите 12 работни дни до края на годината ще бъдат похарчени над 30 млн. лв.

Председателят на ДСБ в София Атанас Атанасов напомни, че за първи път общинският бюджет завършва годината с излишък. Според него чрез този излишък се създава черна каса, от която ще се раздадат „коледни подаръци” за фирми, които са платили кампанията на ГЕРБ за тези местните избори. А общинският съветник от партията Димитър Бъчваров отбеляза, че тези пари са събрани от софиянци над планираните за 2007 година приходи.

„На общинско ниво ГЕРБ в София повтаря политиката на тройната коалиция към бюджетния излишък, въпреки че се обяви за опозиция на управлението”, посочи Бъчваров.

От ДСБ в София предлагат парите от излишъка в столичния бюджет да отидат за погасяване на разходите на лечебните заведения, увеличили се заради поскъпването на храните и отоплението.

Общинските съветници от ДСБ предлагат и да се измести мястото на провеждане на състезанието за Световна купа по сноуборд за мъже "Биг еър" – София. Съветникът от партията Ивайло Йонков обясни, че заради първенството част от центъра на София ще се затвори за две седмици, което ще затрудни изключително много трафика.

Предвидено е отцепване на района на бул. "Цар Освободител" срещу Националната художествена галерия. Там ще бъде поставена 30-метрова метална рампа.

„Състезанието ще е две седмици. Съоръженията ще блокират движението в една от най-невралгичните точки, свързваща източната и западната част на града”, каза Йонков. Той посочи, че 14 тежкотоварни камиони ще докарат металните съоръжения за състезанието от Швейцария. На място ще бъдат изсипани 600 тона сняг.

„Какво ще стане с жълтите павета?”, попита общинският съветник. Той предложи състезанието да се измести към Зимния дворец в Студентския град или в Борисовата градина.

Споделяне

Още от България