И ОССЕ се ангажира в борбата срещу тероризма

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа(ОССЕ) провежда във Виена конференция, посветена на борбата срещу тероризма. Ръководителят на американската делегация, който оглавява отдела за борба срещу тероризма в Държавния департамент, Кофър Блек, каза, че 55-те страни-членки на ОССЕ трябва да изградят партньорство в борбата срещу глобалния терор, предаде Би Би Си.

ОССЕ, чиито членове се простират от Канада до Киргизстан, е склонна да увеличи ролята си в борбата и предотвратяването на тероризма. Делегатите на конференцията ще обсъдят начини за подобряване на контрола по границите, а също и увеличаването на контрола при издаването и проверката на паспорти с цел да се затрудни придвижването на терористи от една държава в друга.

Делегатите също така искат да потърсят начини за спиране на финансирането на терористични групи и продажбата на малокалибрени оръжия.

Ръководителят на отдела за борба срещу тероризма в Държавния департамент на САЩ Кофър Блек заяви за Би Би Си, че войната срещу тероризма ще бъде спечелена само чрез партньорство и сътрудничество. "Ние всички трябва да си помагаме, защото чрез борбата срещу тероризма се спасява живота на невинни хора," каза Блек.

Още от Свят