Идват масови пътни ремонти, София блокирана

Идват масови пътни ремонти, София блокирана

Сериозни задръствания се очакват от петък в София заради започващи масови ремонти на основни пътни артерии. Заради реконструкция на бул. “Цар Освободител” от 4 до 7 август спира движението в участъка от СУ “Св. Климент Охридски” до “Орлов мост”. Възловото кръстовище  на “Орлов мост” ще бъде затворено от 6 до 9 август, информират от Столична община.

От 9 до 14 август ”Цариградско шосе” ще “работи” само в посока към центъра на града, като двупосочното движение ще минава по него. От 15 до19 август то ще бъде затворено, като колите ще “лазят” в платното към автомагистрала “Тракия”.

От 09.00 часа на 3 август до 24.00 часа на 12 август се забранява влизането на пътни превозни средства по изходната пътна лента на бул. "Цар Борис III" и се въвежда двупосочно движение по входната пътна лента на булеварда.

От 09.00 часа на 13 август до 24.00 часа на 22 август се забранява влизането на пътни превозни средства по входната лента на бул. "Цар Борис Ш" и част от изходната лента, като ще се осигури лента от 4 м за движението в посока център. Движението на превозни средства в посока кв. “Княжево” ще се извършва през западния локал на бул. "Цар Борис III" в стеснения участък.

Освен това от сряда до 21 август е спрян трафикът през част от кръстовището на булевардите “Тодор Александров”,  “Мария Луиза” и “Княз Дондуков”. В района се извършват строително-ремонтни дейности по метростанцията и продължението ѝ до Ректората.  Заради строежа са затворени отсечки от трите булеварда, а трамваите по линии 1, 7 и 18 се движат с частично променен маршрут, линия № 2 се закрива.

Споделяне

Още от България