Има задържани за обира на пощата в Хасково

Има задържани за обира на пощата в Хасково

Трима са задържаните за обира на централния пощенски клон в Хасково. Все още няма официална информация дали мъжете са част от престъпната група, откраднала близо 2 милиона лева, предназначени за пенсии. От прокуратурата не уточняват точната сума, която липсва, с мотива, че се води следствие.

"Има действително задържани лица и се проверява тяхната съпричастност към извършеното престъпление, но още е много рано да даваме изявления. Има лица от криминалния контингент, както и лица, които имат определени функции по отношение транспорт и охрана на паричните потоци", съобщи главният секретар на МВР Георги Костов, цитиран от БНР.

40 криминално проявени, охранители и пощенски служители са разпитани за обира. Пазачът Павел Асенов, който беше завързан и залят с препарат, в сряда остана в полицията повече от десет часа за обяснения. Той и още служители на частната фирма ще бъдат тествани с детектор на лъжата. В хода на разследването стана ясно, че има пропуски в организацията на работа в охранителната фирма и занижен контрол при съхранението на парите.

За да заличат следите си, крадците изляха в помещенията препарат и поръсиха с косми.

Ако се проследят големите банкови обири в България през последните 20 години, ще се открие сходство в почерка на обирджиите. Пак с косми, но и с червен пипер, бяха прикрити и унищожени уликите при най-големия банков обир, станал през 2004 година, когато от банка "Биохим" бяха откраднати 7 милиона лева.

В четвъртък гишетата на всички пощенски станции в Хасково работят нормално и пенсиите се изплащат по график.

Споделяне

Още по темата

Още от България