Имало ли е червей в салата, сервирана на прием в Кремъл?

Имало ли е червей в салата, сервирана на прием в Кремъл?
Твърдения, че на банкета, даден в Кремъл в чест на германския президент Кристиан Вулф, в една от сервираните салати имало червей, предизвикаха оживени коментари и опровержения, съобщават соведомителните агенции, като се позовават на съобщения в руските медии.

Шумът се вдигна, след като губернаторът на Тверска област Дмитрий Зеленин решил да сподели чрез интернет, че на банкета намерил в чинията си червей - написал за това в Туитър и приложил за доказателство снимка. "Такива неща стават и в Александровската зала. Заедно с говеждото сервират салата с живи дъждовни червеи", оплакал се Зеленин в социалната мрежа.

Това предизвика гневната реакция на помощника на руския президент Сергей Приходко, който дори предложи Зеленин да бъде уволнен за "слабоумие". Приходко нарече съобщението в медиите за случилото се "безотговорно и глупаво", допълни, че би препоръчал да се въведе формулировка "уволнение поради слабоумие" и посъветва всеки, който реши да кани губернатора на гости, да си помисли добре преди да го стори.

Главният готвач на Кремъл Анатолий Галкин също възмутено отхвърли историята като "глупост" и каза, че всички ястия внимателно се проверяват.

Самият губернатор бързо свали снимката и няколкото изречения към нея от Туитър. Негова говорителка по-късно заяви, че такова нещо може да се случи навсякъде - на вилата, у дома и дори в Кремъл.

Източници от германската делегация обаче казали за ДПА, че салата наистина не е била добре измита.

Въпреки, че ситуацията бе наречена от властите абсурдна, административно-стопанският отдел на руското президентство ще провери цялата технологична верига за приготвяне на салати в кухнята, която обслужва приемите в Кремъл, предаде Интерфакс.

Съобщението на губернатора развесели блогърите. Някои шеговито коментират, че салата е била толкова прясна, че дъждовните червеи не успели да се изпълзят от нея. Други предлагат на Приходко да уволни, ако иска губернатора, но не за "слабоумие", а за слабо зрение, защото бил омел цялата чиния преди да забележи червея. Трети смятат, че това, което се вижда на снимката, повече прилича не на червей, а тънко нарязано зеле или червено цвекло.

Споделяне

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?