Името на левия депутат Димитър Гъндев в сигнал до комисията по корупция

Името на левия депутат Димитър Гъндев в сигнал до комисията по корупция
Срещу червения депутат от Враца Димитър Гъндев е постъпил сигнал в парламентарната комисия по корупция, научи в петък Mediapool.  

Сигналът е по публикация на в. “Бъди БГ”, издаван от Новото време. Според нея през 1999 г. Гъндев се разпореждал с финансовите дела на врачанската общинска фирма “Тролейбусен транспорт” в продължение на една година, след като не е бил неин шеф, а председател на Общинския съвет. В публикацията се твърди, че само той имал банково разрешение за опериране със средствата на фирмата.

По-късно Гъндев се върнал в управата на фирма и започнал да лобира за определени фирми, които да печелят обществените поръчки на “Тролейбусен автотранспорт”. Така се източвало дружеството.

Димитър Гъндев отказа да коментира казуса с мотива, че му е под достойнството и ще го направи, след като комисията разгледа сигнала. Статията в “Бъди БГ” е подписана от Ваня Кръстева.

Според депутати от левицата Ваня Кръстева някога била служителка на “Тролейбусен автотранспорт”. Тя и Емил Петров, вносителят на сигнала, който имал психични отклонения, според врачански народни представители, били убедени седесари, които после се записали в БСП, за да работят срещу избирането на Гъндев за председател на местния парламент. Петров също е работил в общинската фирма. Двамата били уволнени от дружеството, но не по времето на Гъндев.

Двамата от седем години се опитвали да злепоставят Гъндев, а във Враца вече не ги вземали на сериозно.

Депутатът не бил притеснен от сигнала, защото в него нямало нищо, това му казал и председателят на комисията по корупция Бойко Великов. Самият Гъндев освен член на транспортната парламентарна комисия е и член на оглавяваната от съпартиеца му Великов.

Освен извънредно заседание на комисията по корупция, врачанският депутат поискал и проверка от прокуратурата, която да установи имало ли е нарушения или не.  

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?