След като министър Цветанов призова гражданите да дават данни на МВР

Информация от "Столипиново" за помагача при атентата в Бургас стигна до Израел

Информация от "Столипиново" за помагача при атентата в Бургас стигна до Израел

Помагачът на неизвестния все още атентатор от летището край Бургас, най-вероятно е жител на Пловдив. Това съобщава във вторник израелският в. "Йедиот ахронот", позовавайки се на информации в българските медии, които досега МВР не е потвърждавало.

Става въпрос за сведенията на ромския жител на пловдивския кв. "Столипиново" Ашим Асан, който преди ден попадна в медийното пространство с разказа си, че е убеден в самоличността на помогача.

"Погледнах първа страница и викам - А, помагач! Само че малко с брада беше, понеже винаги ходеше гладко избръснат, не ходеше тогава с брада... И го познах, викам - чакай да не греша, погледнах, погледнах до неделя и си викам - той си е", обясни впечатленията си Асан пред бТВ.

Израелското издание допълва тази информация с уточнението, че се предполага, че въпросният мъж е родом от района на град Гоце Делчев. Вестникът обаче не цитира данни от разследването, а само от българските медии.

Преди седмица вътрешният министър Цветан Цветанов за пореден път призова гражданите да предоставят на полицията всяка информация, с която разполагат.

Разследването на атентата бе белязано още в началото от хаотичните действия на родните разследващи, които последователно разпространиха три различни фоторобота с предполагаемото лице на атентатора. В някои медии се появи и снимка на обезобразената му глава, която след това бе актуализирана с помощта на компютърна програма.

От МВР обаче така и не успяха да дадат категорично обяснение кой от всички тези образи в най-голяма степен е действителният.

Споделяне

Още по темата

Още от България