Ивайло Мирчев: Ще направим всичко да държим ДПС далеч от властта

Ивайло Мирчев: Ще направим всичко да държим ДПС далеч от властта

"ДПС търси своя нов приемник, за да продължи да съществува. Ще направим всичко възможно да ги държим далеч от властта". Това заяви в неделя пред Нова тв депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев.

По думите му е важно комисиите за "Росенец" и за енергетиката да "функционират правилно и да изпълнят целта си".

Мирчев обясни, че една от целите на него и колегите му била да държат ДПС далеч от властта. "Това е един от начините страната да бъде измъкната от този корупционен модел, за който говорим години наред", заяви Мирчев.

От комисията "Росенец" той очаква тя да покаже "как институциите обслужват Доган и неговите приближени".

"Отидохме с лодката в "Росенец", за да демонстрираме как работи този модел. Една година по-късно пътят е пуснат, плажът – също. Това е знаково. Благодарение на тези усилия на хората от "Демократична България", вече имаме идентифицирани незаконните постройки", коментира Мирчев.

"Преди година на "Росенец" това беше опит на Бойко Борисов да бъде предизвикано етническо напрежение между българи и турци. Резултатът от този сблъсък да бъде обявен като провал и случаят да бъде приключен. Вместо това ние заедно пяхме химна. Тогава Борисов започна да звъни на Христо Иванов. А Христо Терзийски и Младен Маринов управляваха цялата акция", каза Мирчев.

За комисията, която ще разследва протестите, Ивайло Мирчев заяви, че тя трябва "да зададе нов тон, по който да функционира МВР".

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?