Иван Генов стана директор на АЕЦ “Козлодуй”

Иван Генов e новият изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй”, съобщиха от централата в сряда. Съветът на директорите избра досегашния член на борда и заместник-изпълнителен директор на атомната централа за титуляр на поста.

Промяната в ръководството е поради освобождаването във вторник на досегашния изпълнителен директор Иван Иванов от министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. Министърът обясни смяната с разминаването на принципните позиции на досегашния директор и на ръководството на министерството по затварянето на малките реактори на централата и бъдещото ѝ развитие

Новият управител на АЕЦ е специалист по атомна енергетика, преминал през всички стъпала в работата в централата. Той е завършил Московския енергетически институт, специалност “Атомни електроцентрали и установки”.

През 1980 г. започва работа в АЕЦ “Козлодуй” и минава през всички длъжности до позицията дежурен инженер на блок. По-късно е назначен за ръководител на направление “Експлоатация” в Електропроизводство – 2.

Промените в Съвета на директорите на “АЕЦ Козлодуй” ще бъдат отразени по реда на Търговския закон и ще влязат в сила от датата на вписването, съобщиха още от централата.

Споделяне

Още от Бизнес