Измамени с обещания за работа българи бедстват на Острова

Над 20 българи са станали жертви на поредната измама с обещание за работа в чужбина. Част от тях все още бедстват във Великобритания, съобщи Нова телевизия.

Двама от потърпевшите разказаха, че им било да работят в оранжерии като берачи.

Заминали с посредничеството на две фирми – ”Европа” и ”Европа Шанс”. Пристигнали в Лондон на 16 март.

В британската столица се срещнали с мъж на име Георги Пенгьов. Той пристигнал на летището с жена си и детето си. Българите били извикани в кафене. Мъжът им заявил, че работата е осигурена, но първо иска парите. Новопристигналите българи му дали по 300 паунда на ръка.

Мъжът ги натоварва в бус и ги закарва на 400 километра от Лондон. Оказва се, че работодателят е от Литва и изобщо не ги е очаквал.
Два дни брали нарциси. После литовецът им казал, че не е очаквал толкова много хора да дойдат и не може да им предложи повече работа.

В момента българите спят в малък хотел, по 8 човека в стая, като някои спят на земята. Англичаните намалили от цената на стаята от съжаление към българите.
Хората разчитат на роднините си от България, за да се издържат. Също така се примолили на местна евангелистка църква да им даде храна.

Въпреки бедственото положение, в което са част от потърпевшите нямат намерение да се приберат в родината си. Други обаче вече са се прибрали.

Споделяне

Още от България