Изнасилване и убийство на 8-годишно момиче взриви Индия

Случаят разтърси правителството и доведе до оставки, арестуван е и политик по друг случай

Сн. Архив

Изнасилване, последвано от убийство на 8-годишно момиче в Индия разтърси правителството и доведе до масови протести, предадоха осведомителните агенции.

Осем души са обвинени за участие в изнасилването и убийството на детето. Сред тях са четирима полицаи и един малолетен, като всички са хиндуисти.

След избухването на протестите е бил задържан и политик от управляваща партия за изнасилване по друг случай.

Момичето, чиято самоличност е защитена със съдебна заповед, е било убито в северната част на индийската провинция Джаму и Кашмир.

Детето е било отвлечена от непълнолетния съучастник и принуждавано да поеме успокоително в продължение на пет дни. Първо била затворена в барака, а след това откарана в хиндуистки храм, където е изнасилена многократно от различни мъже, включително от полицаи. Накрая е удушена и убита с удари с камък.

Двама министри подадоха оставки след митинг на местни хиндуистки групи в защита на обвиняемите.

Министърът по въпросите на жените и децата в Индия призова за смъртно наказание на изнасилвачите. Случаят засили рязко напрежението между мюсюлмани и хиндуисти в страната, тъй като убитото момиче е от номадско племе, изповядващо исляма.

Случаят доведе до действия и спрямо други подобни престъпления. Централното бюро за разследване арестува Кулдийп Сингх Сенгар, депутат от щата Утар Прадеш, за предполагаемо изнасилване на 17-годишно момиче миналата година.

Младата жертва се опита да се изгори жива пред неговата резиденция. На следващия ден баща ѝ беше задържан от полицията и почина от наранявания, получени при предполагаем побой.

Семейството на момичето, разказа пред разследващите, че жена на име Сингх е отвела дъщеря им при депутата под предлог, че ще започне работа. След това тя стояла на стража пред вратата, докато Сенгар изнасилвал момичето.

Споделяне

Още от Свят