Извънредна среща между Путин и Оланд в Москва

Извънредна среща между президентите на Русия и Франция се провежда в Москва в събота. Владимир Путин и Франсоа Оланд разговарят в правителственото летище „Внуково-2”.

В съобщение на Елисейския дворец се казва, че срещата на двамата лидери протича в рамките на непланирана визита на Оланд в Москва след приключване на преговорите в Казахстан.
Най-вероятната тема на разговори е свързана с военните кораби „Мистрал”, които Франция отказва да предаде на Русия. САЩ съветват Франция да плати обезщетение, но да не дава вече предплатените кораби.

Президентът на Франция Франсоа Оланд заяви на среща с Владимир Путин, че Русия и Франция могат заедно да намерят решение на украинския конфликт, предаде Газета ру. „Необходимо е да продължим дискусията, която започнахме в рамките на „Двадесетте”. Русия и Франция се опитват и имат желание. На 6 юни ние говорихме за необходимостта от откриване на решение и съвместна работа. Говорихме и с Ангела Меркел. Смятаме, че Русия и Франция могат да намерят необходимото решение”, заяви още френският държавен глава.

По-рано стана ясно, че президентът на Украйна Петро Порошенко и френският президент Франсоа Оланд са обсъдили в телефонен разговор хуманитарната ситуация в Югоизточна Украйна, предаде Газета ру.

Споделяне

Още от Свят

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?