Бойко Борисов:

Кабинетът насочва евросредства за образование, защото там може да се краде най-много

Ако днес ги свалим от власт, в средата на 2014 г. "Хемус” ще се строи

Председателят на ГЕРБ получи почетния знак на Нови пазар от кмета на общината. Сн. Партия ГЕРБ

Управляващите искат да насочат основните европейски средства към Оперативна програма "Образование”, защото постигнатото там не се вижда и може да се краде най-много. Такъв коментар направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в неделя при посещението си в Нови пазар, където се изказа и по други актуални теми.

"Правителството произвежда по пет хиляди безработни на ден. Сега спряха изграждането на Западната тангента на Околовръстното на София, пътя София-Калотина”, каза още бившият премиер пред журналисти.


Според него важните теми, по които политиците трябва да дебатират, са две - мораториумът върху продажба на земеделска земя на чужденци и кризата с нелегалните имигранти.

"Ако тези теми са важни за "Атака”, те трябва да напуснат пленарна зала, докато двете теми не влязат като първи точки в дневния ред на парламента. Това, че не го правят, означава, че с тези две теми те си правят само пиар, но реално, не са важни за тях”, смята Борисов.

"Щетите, които това правителство ще нанесе, са непоправими за България", продължи бившият премиер. "Безработицата стигна 13%. Ние строихме без заеми, а с парите на Европейския съюз. Спирането на автомагистрала "Хемус” е смъртната присъда на този регион. Гарантирам, че ако днес ги свалим от власт, в средата на 2014 година, "Хемус” ще се строи", заяви Борисов. По думите му последните два месеца на тази година са единствените, в които могат да се договорят парите за магистрала "Хемус".


Той каза още, че в момента управляващите дават по пет лева на пенсионерите и майките, които идват от заеми и ще бъдат връщани от техните деца. "Взимат заем, за да дадат на майките. Пак ли децата им ще ги връщат? По време на управлението на ГЕРБ няма град, в който да не се сме направили по нещо. Направили сме го с европейски средства, за три години. А тези, за 130, не могат нищо да направят”, каза Бойко Борисов.

Според него мине ли този 31 декември, нищо няма да може да се договори с Европейския съюз и европейските средства ще бъдат изгубени.

"ГЕРБ спокойно можем да се наречем строители, защото сме построили магистрали, метро, жп линии, пречиствателни станции, детски градини. За да се наречеш реформатор обаче, трябва нещо да си реформирал", заяви по-късно Бойко Борисов пред над 250 членове и симпатизанти на партията в Шумен.

"ГЕРБ е ваша партия. От между вас и мен няма трансмисия”, каза той на хората си и уточни, че ГЕРБ не е като ДПС, всеки да гласува под строй. "Всеки от вас ни е нужен. Загубени сме един без друг. Ние не сме и като БСП, да гласуват за тях по навик. За мен е важно да чуете какво правим, за да го правим заедно”, заяви Борисов.

"Отношението ни към Реформаторския блок е топло и приятелство и искрено им желаем успех. При Реформаторския блок има ценни хора и специалисти. Дясноцентриски блок ще бъде много полезен за България, защото ГЕРБ има много кадри”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?