Кабинетът смени членовете от своята квота в надзора на НОИ

Правителството реши в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) да влязат нови осем членове на мястото на досегашните осем от квотата на Министерския съвет, съобщиха от правителствената информационна служба.

Нови членове на надзора на НОИ са министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, заместникът му Христина Митрева, началникът на кабинета на министъра Димитър Марков, изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Росица Стилянова, заместник-министрите на финансите Владислав Горанов, на здравеопазването Любомир Гайдов, на образованието, младежта и науката Светлана Ломева и директорът на дирекция "Бюджет и финансови параметри" в НЗОК Жени Начева.

Те заемат местата на Емилия Масларова, Лазар Лазаров, Димитър Димитров, Драгомир Драганов, Гергана Дренска - Петкова, Гълъб Донев, Атанас Додов и Сабрие Сапунджиева.

Според кодекса за социалното осигуряване Надзорният съвет на НОИ се състои от по един представител от всяка от представителните организации на работниците и служителите и на работодателите и равен на тях брой членове, определени от Министерския съвет, единият от които задължително е изпълнителният директор на Националната агенция за приходите.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?