Каналите на "Нова" ще излъчват английската висша лига и през следващите 3 години

И през следващите три сезона мачовете от английската Висша лига по футбол ще бъдат излъчвани за българската публика от "Диема", "Нова спорт" и "Нова телевизия", съобщиха от "Нова броудкастинг груп".

"Нова броудкастинг груп", част от шведската медийна група Modern Times Group, ще може да показва по 380 мача на сезон. Новият договор за придобиване на правата започва да действа от следващия сезон и ще приключи в края на сезон 2015-2016 година.

"Радваме се, че именно Modern Times Group спечели отново правото да излъчва мачовете от елита на английския футбол в България. Убедени сме, че както досега, те ще продължат да предлагат на многобройните фенове на английския футбол в страната най-доброто отразяване", заявява изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Скъдамор в съвместно прессъобщение.

От съобщението става ясно, че правата върху излъчването на едно от най-силните и интересни футболни първенства в света са придобити в силна конкуренция с други български телевизии, включително "Би Ти Ви медиа груп".

"Много се радваме, че за пореден път Висшата лига повери правата за излъчването именно на нас, като надделяхме в изключително силна конкуренция в лицето на голяма част от медийните групи в страната. През годините нашите канали заслужено се утвърдиха като дома на английския футбол", заяви изпълнителният директор на "Нова броудкастинг груп" Дидие Щосъл на пресконференция в сряда.

Цената на сделката не бе уточнена, но се твърди, че решаваща е била не само тя, а и дългосрочното партньорство и отличният екип. За приблизителна ориентация може да служи сумата от 2.5 милиона евро на сезон, за колкото бяха придобити правата преди три години.

Както и досега мачовете ще се излъчват основно по "Диема" и "Нова спорт".

Споделяне

Още от Спорт