Кандидат-кметове се отдадоха на футболни страсти

Футболните страсти завладяха кандидатите за кметове от различен пол и партия.

Тон в предизборната кампания с уклон към футбола пръв даде кандидатът на левицата за кмет на София Стоян Александров.

Той дори не присъства на откриването на предизборния си щаб в понеделник, защото бе отлетял за Андора заедно с националите ни, които тази вечер ще играят мач от евроквалификациите.

Александров е от ЦСКА, но го подкрепя и фенклуба на Левски, чиито представители ще носят фланелки с неговия образ и с надпис "По-добре да се усмихва София, отколкото аз", каза в сряда председателят на предизборния щаб на Александров Костадин Шарков.

Тази сутрин кандидатът за трети кметски мандат в София Стефан Софиянски също заложи на футболната нотка в кампанията си. "За днес най-важната задача, понеже говоря за приоритетите, най-важното днес е България да бие Андора, а Белгия да бие Хърватия", бяха последното, което Софиянски заяви от ефира на Би Ти Ви в края на предаването "Блиц".

Междувременно дойде новината, че независимият кмет на Русе Елеонора Николова, която ще се кандидатира отново, е станала член на Управителния съвет на новосъздадения ФК "Дунав-Русе".

Спортният министър Васил Иванов-Лучано, издигнат от НДСВ за кмет на София, ще трябва по-бързо да излезе в отпуск. За него е най-рисковано да залага на футболната тема в кампанията, защото всеки нов инцидент по време на мач, ще дърпа надолу процентите му.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: