Караилиев и Цонов не успяха да влязат във финала на троен скок

Караилиев и Цонов не успяха да влязат във финала на троен скок

Момчил Караилиев и Георги Цонов не успяха да влязат във финала на троен скок на световното първенство в Лондон.

 

Момчил Караилиев постигна 16.57 м и се нареди на 15 позиция, а Георги Цонов с 16.53 м остана 18-ти след квалификациите.

 

Общо 30 скачачи участваха в квалификацията, но само трима от тях успяха да покрият норматива от 17 м за финала. Това направиха още в първите си опити американците Крис Бенард 17.20 м и Крисчън Тейлър 17.15 м. Двамата скачаха в първия поток заедно с Момчил Караилиев.

Третият покрил норматива е младата надежда на кубинската атлетика Кристиан Наполес, който постигна 17.06 м също в първия си опит, но във втория поток, където беше Георги Цонов.

 

Всички останали 27 скачачи направиха по три опита, но нито един не успя да прмине 17-те метра. Така финалът от 12 атлети беше допълнен с деветте най-добри резултата от квалификацията и беше затворен на 16.66 м.

Опити над 16.90 метра записаха Анди Диас (Куба), Уил Клей (САЩ) и Нелсон Евора (Португалия). Останалите финалисти са Алексис Копело (Азербайджан), Пабло Трохийос (Испания), Жан-Марк Понтвиан (Франция), Йорданис Дуранона (Доминика) и Жуейтин У (Китай).

Финалът в тройния скок е на 10 август от 22:20 часа българско време.

След първите четири дни на шампионата на планетата от петимата български участници до момента нито един не успя да се класира за финал.

 

Единствено Ивет Лалова-Колио стигна до полуфиналите на 100 м с личен резултат за сезона от 11.25 секунди.

 

Във вторник Лалова излиза в сериите на 200 м – дисциплината, към която беше насочена подготовката ѝ през този сезон. Стартът е в 21:30 часа българско време. Българката ще бяга в трета серия в неудобния 8-ми коридор.

Споделяне

Още от Спорт