Къртни Лав твърди, че е намерила изчезналия малайзийски самолет

Къртни Лав твърди, че е намерила изчезналия малайзийски самолет

Певицата Къртни Лав, вдовица на фронтмена на групата "Нирвана" Кърт Кобейн,  твърди, че може би е намерила изчезналия преди 10 дни малайзийски самолет с 239 души на борда, пише британският в. "Индипендънт", цитиран от БТА във вторник.

Певицата, която в миналото имаше проблеми с алкохола, дрогата и със скандалджийския си нрав, сега признава, че не е експерт по издирване на самолети, но допълва, че е прекалено обсебена от мистериозното изчезване на машината, изпълнявала полет от Куала Лумпур до Пекин и изчезнала от радарите на 8 март.

Според Лав машината е паднала в морето, на една миля от остров Пулау Перак или Сребърния остров /най-северната точка на Малайзия/. Тя дори посочва координатите, на които може да бъде намерен самолетът, изразени в точна северна географска ширина и източна географска дължина.

За своята лична издирвателна мисия певицата използвала кадри, качени в интернет сайта Tomnod. Това е платформа, в която се качват сателитни кадри, а после благодарение на помощта на аудиторията върху тях биват идентифицирани места и обекти.

Миналата седмица компанията Digital Globe за земни наблюдения насочи сателитите си към Тайландския залив и засне кадри с висока резолюция на площ от 3200 квадратни километра, после ги качи в платформата, за да потърси помощта на потребителите за намирането на изчезналия самолет. Лав разгледала кадрите и забелязала нещо, което приличало на петно от горивен разлив и нещо, което приличало на самолет върху една от снимките. С червена химикалка тя е посочила със стрелки върху снимката евентуалното местоположение на самолета и е качила кадъра в интернет във Фейсбук, а  после и в Туитър. Певицата казва, че сега се моли за семействата на пътниците в изчезналата машина.

В профила на Лав във Фейсбук някои нейни фенове възкликнаха: "Я си представете, че тя наистина е намерила самолета!". Потребител на Туитър обаче заяви, че на снимката, качена от Лав, самолет не се виждал.

Жълтата преса не знае дали да посреща сериозно или с насмешка твърденията на Лав, че е открила нещо, което вече 10 дни не успяват да намерят 25 страни, впрегнали в издирвателната операция десетки кораби и самолети.

Едно издание обаче пише: "Всеки заслужава втори шанс, дайте такъв и на Къртни Лав", визирайки бурното ѝ минало.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят