КАТ е изпратил в НАП 1 млн. неплатени глоби през 2016 г.

КАТ е изпратил в НАП 1 млн. неплатени глоби през 2016 г.

"Пътна полиция" е изпратила на НАП данни за около 1 млн. неплатени глоби през м.г., съобщи в четвъртък пред Нова телевизия шефът на службата Бойко Рановски.

По думите му, когато документите за длъжниците на КАТ стигнат до приходната агенция, следва образуване на изпълнителни дела срещу тях.

Рановски коментира информацията от тази седмица, че подчинените му вече ще проверяват за невръчени фишове дори и пътниците в спряна за проверка кола. Ако такива бъдат установени, те ще им бъдат давани на място.

"Основният проблем с електронните фишове е връчването. От 350 000 издадени електорнни фиша, изпратени по пощата, половината се връщат, защото хората не са намерени на адресите", допълни началникът на "Пътна полиция".

Той уточни, че законът дава право на полицаите да връчват невръчени фишове, като в него не е записано дали това е в сила за шофьор или пътник. Рановски обясни още, че след връчването на фиша, глобеният има 45 дни да го плати, след което задължението му се праща в НАП.

Шефът на КАТ напомни и, че ако на пътя бъде спрян шофьор с неплатена, но влязла в сила глоба, пътните полицаи имат право да му вземат книжката.

"Ако всички спазваха правилата на движение, "Пътна полиция" щеше да е само контролен орган, който само присъства. Но има много неспазващи и са нужни санкции", обобщи ситуацията Бойко Рановски.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?