"Кауфланд" спира да продава стоки на "Юниливър"

"Кауфланд" спира да продава стоки на "Юниливър"

Германската верига за търговия на дребно "Кауфланд" обяви, че изтегля всички продукти на "Юниливър" (Unilever) от магазините си в знак на протест срещу повишението на цените на компанията, съобщи "Ройтерс". "Ди Велт" уточнява, цитирайки компанията, че мярката влиза в сила от началото на 2019 г.

Това решение ще засегне пазарите в България, Чехия, Словакия, Хърватия, Полша, Румъния. Уточнява се, че в повечето страни ще има изключения за някои от продуктите, но не се посочва за кои ще се отнася това.

Причината за прекъсването на отношенията между "Кауфланд" и "Юниливър" са неуспешните проговори за намаляването на цените на производителя.

Сред известните марки на "Юниливър" са Domestos, Dove, Rexona, Knorr, Mondamin, Pfanni, Bertolli, Unox, Lipton, Ben & Jerry's, Langnese, Magnum, Coral, Viss, Duschdas, Signal, Cif и Ax. "Юниливър" е собственик и на българските сладоледи "Дени".

Според анонимни източници на германски медии "Юниливър" е приела решението на "Кауфланд", защото в Германия търговецът вече няма ръстовете от предишните години, а все още изисква подобряване на условията за продаваните от него стоки с всяка изминала година. Това го е направило скъп клиент на доставчиците.

"Кауфланд" е част от германската Schwarz Gruppe, която е собственик също и на "Лидл".

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?