Китаристът на "Куин" стана доктор по астрофизика

Китаристът на "Куин" стана доктор по астрофизика

Китаристът на групата "Куин" Брайън Мей получи научна степен в областта на астрофизиката, съобщи "Таймс".

Мей започнал да пише дисертация преди 36 години, като темата на научната работа са междупланетните облаци от прах. Китаристът обаче зарязал дисертацията, когато през 1974 г. групата "Куин" станала популярна.

Музикантът се върнал към научната работа през 2006 г., когато започнал да пише книга за произхода на света заедно с учения Патрик Мур. Мей открил, че за повече от 30 години никой не се заинтересувал от избраната от него тема за дисертация. Той открил старите си записки и в продължение на девет месеца провел допълнителни изследвания в лондонския Импириъл Колидж, където учил преди да изгрее звездата на "Куин".

Мей разгласи своите постижения при получаването на докторската степен от университета в Екстер тази седмица. Музикантът каза пред студентите, че през последните девет месеца се превърнал в роб на бъдещата научна степен и е имало моменти, в които наистина му се е искало да се откаже.

Използвайки огромен телескоп на Канарските острови, Мей успял да види за пръв път, че облаците от прах се движат в същата посока като планетите.

Споделяне

Още от Свят