"Княжево не е магистрала" скандираха на протест местни жители

"Княжево не е магистрала" скандираха на протест местни жители

С бавно пресичане на зелен сигнал на светофара на столичните булеварди "Цар Борис Трети" и "Никола Петков" и с плакати: "Магистрала има, но тя не е Княжево" и "Тук пресичат нашите деца", жители на квартала, Горна Баня и на съседни населени места излязоха тази вечер за втори път на протест.

Те негодуват заради интензивния трафик, които се очаква да стане още по-натоварен с разширяването на булевард "Цар Борис Трети".

Протестиращите се неудовлетворени от това че проектът не предвижда бърза връзка между Околовръстното шосе и магистрала "Люлин". Те са недоволни и от предстоящото намерение да се отчуждават сгради за разширяването на булеварда.

"Става въпрос за ляв завой, който се предвижда в проект за реконструкция на Околовръстния път, който ще стимулира преминаването през Княжево. Велоалеята се предвижда да бъде унищожена", коментираха протестиращи пред БНР.

"Ние сме събирали над 350 възражения, подписани от около 700 души. Предлагаме транзитният трафик да бъде изместен от населените места", добавиха недоволни.

Жителите на Княжево дадоха заявка за още протестни акции, които ще бъдат оповестявани във Фейсбук. 

Споделяне

Още от България