Кола се заби във входа на канцеларията на Меркел

Автомобил се вряза във входа на сградата, в която се помещава канцеларията на германския канцлер Ангела Меркел, предадоха световните агенции в сряда.

От едната страна на колата се вижда надпис "Спрете глобалистката политика", а от другата страна - "Проклети убийци на деца и на възрастни хора".

На мястото на инцидента пристигнаха десетина полицейски автомобили и кола на пожарната. Няма данни за пострадали при инцидента.

Полицията в Берлин засега не смята, че става въпрос за екстремистка атака, но действията на водача на автомобила се считат за умишлени. Шофьорът е отведен в полицейски участък.

Инцидентът стана малко преди канцлерът Ангела Меркел да проведе видеоконферентно заседание с 16-те премиери на германските провинции, посветено на мерките срещу коронавируса.

Очакванията са Германия да удължи до 20 декември "лекия локдаун".

Хотелите и ресторантите ще останат затворени, а присъстващите на частни сбирки ще са ограничени до петима, но в бройката няма да влизат децата под 14 години. Специални коледни изключения ще се допускат между 23 диекември и 1 януари, когато ще е позволено събирането на до 10 души.

Германските здравни власти съобщиха за 410 починали с коронавирус, който е най-високият дневен брой жертви, от както започна пандемията.

В Германия има голяма протестно движение срещу наложените заради Covid-19 мерки. Миналата седмица имаше протестно шествие в центъра на Берлин, което бе разгонено от полицията.

По данни на германски медии врязалата се в офиса на Меркел кола е регистрирана в Северен Рейн.Вестфалия.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?