Коледните добавки към пенсиите ще се плащат от утре

От 7 до 20 януари ще се изплащат коледните добавки от 25 лева към пенсиите, съобщиха от НОИ. Решението за надбавките бе взето от правителството на в края на м. г. и право на тях имат пенсионерите, които взимат до 200 лв. От това право ще се възползват около 940 800 възрастни хора. 

По информация на НОИ изплащането на коледната добавка чрез пощенските станции ще се извърши заедно с изплащането на пенсиите за януари съобразно графика за месеца.

Пенсионерите, имащи право на допълнителна сума за януари 2010 г., ще се подписват на две места - в изплащателния картон за месечната пенсия и в отделна ведомост за еднократната допълнителна сума в размер на 25 лева. Очаква се сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си чрез банка, да бъдат заредени на 7 януари 2010 г.

Средствата за изплащане на коледните добавки възлизат на 25 млн. лева. Те ще бъдат предоставени от републиканския бюджет като трансфер по бюджета на Държавното обществено осигуряване от резерва за реформата в социалното осигуряване за 2010 година.

Споделяне

Още от България