Комисията за защита на личните данни с нов състав

Със 119 гласа "за" и 10 "против" парламентът одобри в сряда състава на Комисията за защита на личните данни, предложен от Министерския съвет. Кандидатурите на председателя и на членовете бяха гласувани "ан блок". Мандатът им е петгодишен.

За председател беше избрана Венета Шопова, а за членове - Красимир Димитров, Велентин Енев, Мария Матева и Веселин Целков.

Атанас Атанасов от ДСБ обясни, че е гласувал срещу предложените кандидатури, защото парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред е установила нарушения в досегашната работа на Комисията за защита на личните данни. Предложихме на Министерския съвет да бъде потърсена отговорност от членовете на комисията, каза Атанасов. Депутатът се обяви и против начина, по който се избира съставът - без да бъдат изслушани кандидатите от нито една парламентарна комисия. Преди малко "се сгромолясахте" с Инспектората към Висшия съдебен съвет, сега продължавате, обърна се Атанасов към мнозинството, напомняйки провала на мнозинството да определи целия състав на инспектората.

Споделяне

Още от България