Комисията за защита на личните данни с нов състав

Със 119 гласа "за" и 10 "против" парламентът одобри в сряда състава на Комисията за защита на личните данни, предложен от Министерския съвет. Кандидатурите на председателя и на членовете бяха гласувани "ан блок". Мандатът им е петгодишен.

За председател беше избрана Венета Шопова, а за членове - Красимир Димитров, Велентин Енев, Мария Матева и Веселин Целков.

Атанас Атанасов от ДСБ обясни, че е гласувал срещу предложените кандидатури, защото парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред е установила нарушения в досегашната работа на Комисията за защита на личните данни. Предложихме на Министерския съвет да бъде потърсена отговорност от членовете на комисията, каза Атанасов. Депутатът се обяви и против начина, по който се избира съставът - без да бъдат изслушани кандидатите от нито една парламентарна комисия. Преди малко "се сгромолясахте" с Инспектората към Висшия съдебен съвет, сега продължавате, обърна се Атанасов към мнозинството, напомняйки провала на мнозинството да определи целия състав на инспектората.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?