Компенсиран е отливът на германски туристи от 30 на 10 на сто

Намалените заявки за посещения на германски туристи в черноморските ни курорти вече се компенсират. Това заяви в петък във Варна заместник-министърът на културата и туризма Димитър Хаджиниколов, който е на обиколка заедно с министъра Нина Чилова по Черноморието, за да се обсъди подготовката за предстоящия летен туристически сезон.

От 30 процента, намалението вече е спаднало на 10 на сто, при това сме преди старта на сезона, така че дори не може да се говори за отлив на туристи, каза Хаджиниколов.

На среща с представителите на всички държавни институции и ведомства и на местната власт в морския град министър Чилова получи уверения, че строителството в курортите край Варна ще бъде замразено след 1 май, каквато е кметската заповед.

По думите на варненския кмет Кирил Йорданов единствено остава отворен въпросът за бъдещите жалби срещу заповедта за спиране на строителството и бъдещото решение на независимата съдебна власт по тях.

Нина Чилова е получила уверението на строителният министър Валентин Церовски, че от следващата седмица Министерство на регионалното развитие и благоустройството започва внезапни проверки във всички черноморски курорти по строежите.

Споделяне

Още от Бизнес