Корабите и влаковете в Гърция няма да се движат на 1 май заради стачка

Корабите и влаковете в Гърция няма да се движат на 1 май заради стачка

Корабите и влаковете в Гърция няма да се движат на 1 май заради стачка, съобщава вестник "Етнос", цитиран от БТА. Служителите на компаниите ще участват в 24-часовата стачка, обявена за празника на труда от двата най-големи синдиката в страната – на работещите в частния сектор (ГСЕЕ) и в държавния сектор (АДЕДИ).

В стачката ще участват работещите в електрическата железница в Атина. За 1 май е планирана демонстрация пред сградата на парламента от прокомунистическия синдикат ПАМЕ.

Тазгодишните протести по повод Международния ден на труда съвпадат с Великденските празници и принуждават гражданите да променят плановете си. Влаковете и корабите няма да се движат по маршрутите си.

Фериботните компании планират извънредни маршрути и промяна на на часовете за отпътуване на фериботите с цел да се обслужат пътниците.

Всички, които имат билети за кораби до островите за 1 май, се приканват да се свържат с туристическите си агенти. С железопътната компания трябва да се свържат и пътниците, които имат билети за влак.

Проблеми ще има и с обществения транспорт в столицата. Автобусите и тролеите ще се движат от 9 до 21 ч. след което ще се включат в стачката. Метрото ще започне да се движи в 9 ч. сутринта и няма да стига до международното летище.

Споделяне

Още от Балкани