Крайни националисти преминаха в "Руски марш" през центъра на Москва

Крайни националисти преминаха в "Руски марш" през центъра на Москва

Представители на крайните националисти в Русия демонстрираха по улиците на Москва, настоявайки за оставката на президента Владимир Путин, когото обвиняват, че не защитава руския народ и позволява прекалено голям наплив на имигранти, предаде Франс прeс в неделя.

Този Руски марш се организира всяка година в Деня на народното единство, когато се отбелязва прогонването на полските окупатори от Москва през 1612 година, като тази година това е 400-годишнина.

За първи път обаче Руският марш е разрешен в центъра на Москва, а не в периферията на столицата, както бе досега, отбелязва АФП.

"Искаме Русия да има истинска политика, а не някаква фикция", заяви пред агенцията Александър Белов, един от организаторите, който заяви, че руският президент не полага грижи, за да защити руснаците от масовия наплив на имигранти основно от бившите централноазиатски републики.

"Най-добрите (руснаци) са принудени да напуснат Русия и да заминат на Запад", допълва Белов.

В центъра на столицата днес са били задържани 25 души в черни шинели със свастика, информира ИТАР-ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на столичното управление на МВР.

"Сътрудници на столичната полиция задържаха около станцията Третяковская на метрото 25 души в черни шинели със свастика, които издигаха лозунги", допълни агенцията.

Всички задържани са отведени в полицейско управление за изясняване на случая. Обмисля се дали да бъдат привлечени към административна отговорност, уточни полицията.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?