Красимир Ципов поема вътрешната комисия в парламента

Красимир Ципов поема вътрешната комисия в парламента

Депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов поема в сряда вътрешната комисия в парламента, след като постът бе овакантен от избрания за конституционен съдия бивш зам.-председател на Народното събрание Анастас Анастасов.

За заместник на ципов управляващото мнозинство лансира колегата му от ГЕРБ и бивш полицейски началник в Русе Пламен Нунев. В същата комисия влиза още един депутат от ГЕРБ - бившият полицейски шеф в Добрич Румен Иванов.

Зам. председателското място на парламента, овакантено от Анастасов, вече е заето от Менда Стоянова (ГЕРБ), която продължи да ръководи и бюджетната комисия.

Ципов, който в миналото бе сътрудник на Янаки Стоилов от левицата недвусмислено показа предаността си към управляващата партия, включително и като пое временната анкетна комисия за разглеждане на няколко скандални случая на полицейска немърливост, сред които и самоубийството на основния заподозрян за убийството на Мирослава Николова от Перник.

Очаквано ръководената от Ципов комисия не откри никакви данни за сериозни нарушения от страна на подчинените на вътрешния министър Цветан Цветанов и завърши работата си с няколко формални препоръки за подобрение на работата в МВР.

Споделяне

Още от България