Кремъл опроверга, че Путин има болки в гърба

Владимир Путин

Кремъл опроверга в петък появили се информации, че руският президент Владимир Путин има болки в гърба, които налагат хирургическа намеса. "Това не отговаря на действителността, както виждате той всеки ден води заседания", заяви прессекретарят на Путин Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

За това, че Путин имал болки в гърба, които може да наложат операция, съобщиха три анонимни правителствени източника на агенцията. Един от тях дори твърди, че е виждал президента в ортопедичен корсет, който се използва при травми на гръбначния стълб. "Шефът боледува", заявил друг източник, по чиито думи заради болките в гърба били отменени задгранични пътувания на Путин.

Изданието посочва, че руският държавен глава отказа планирани визити в Пакистан и Турция, отложи посещение в Индия и изпрати в Туркмения премиерът Дмитрий Медведев, който да го замести в пътуването.

"Никой не обявява това, но всички знаят, че задграничните визите се отменят заради болестта му", посочва източникът на Ройтерс.

Песков обаче отрича информациите за отменените визити. Относно пътуването в Индия той каза, че то ще състои през декември в обявения срок, а "другите дати официално не са съобщавани".

Ройтерс обаче обръща внимание през септември тази година по време на срещата на страните от Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество във Владивосток Путин бе забелязан да накуцва. Това бе обяснено от Песков със спортна травма.

Навършилият на 7 октомври 2012 година 60 години Владимир Путин се смята от повечето руснаци за физически здрав, силен, активен, енергиен и намиращ се в разцвета на силите си, според руски социологически проучвания.

Споделяне

Още от Свят