Кубрат Пулев победи Джонсън в зрелищна битка

Кубрат Пулев победи Джонсън в зрелищна битка

Най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев сложи още един голям скалп на колана си, след като победи Кевин Джонсън пред екзалтираната "Арена Армеец", съобщава Gong.bg.

Мачът продължи пълни 12 рунда, като в крайна сметка Кобрата победи по точки, но с пълно съдийско единодушие. Така българинът даде ясна заявка, че е готов за битка за световната титла, която ще е следващият му мач. А съперник там ще бъде победителят измежду Владимир Кличко и Антъни Джошуа.

Българинът започна предпазливо, а докато американецът беше свеж, беше много опасен. Дори първите няколко рунда бяха в полза на Джонсън, който пласира няколко опасни удара в главата и тялото на Пулев.

Но постепенно българинът взе инициативата и методично наложи превъзходството си. След седмия рунд вече Пулев биеше здраво опонента си, а малко не стигна този двубой да завърши с нокаут.

От средата на десетия рунд до самия край на мача Джонсън едва се крепеше на краката си, а публиката с неистов рев даваше сили на Кобрата. Американецът стоеше до въжетата, спасяваше се само с клинчове и с наведена глава при стоманените удари в главата и тялото му от Пулев.

В крайна сметка Джонсън удържа пълни 12 рунда, но това е единственото, с което може да се похвали. С пълно съдийско единодушие и с резултат от 120:108 и 119:109 реферите решиха да дадат съвсем заслужено победата на Пулев.

Така Пулев чака битка с победителя от мача между Владимир Кличко и Антъни Джошуа, които ще се бият в събота вечерта на "Уембли". Мачът между тях ще бъде насрочен допълнително, но едва ли ще е преди средата или края на август.

Иначе българинът записа 25-та си победа на професионалния ринг и нанесе едва деветата загуба на именития си съперник. А "Арена Армеец" екзалтирано поздрави победителя след последния гонг и когато ръката му беше вдигната победоносно.

 

Споделяне

Още от Спорт

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?