Куйович успя да освободи шефа на софийския затвор

Будимир Куйович, БГНЕС

Скандалът с известния затворник Будимир Куйович доведе до освобождаването на шефа на софийския затвор Десислав Трайков. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов е освободил от длъжност началника, който депозира оставката си заради скандала с пускането в отпуск на осъдения за наркотрафик черногорец.

В петък Десислав Трайков каза, че е подал оставка и чака да разбере дали министърът е на мнение, че носи вина за случая.

Будимир Куйович бе хванат от полицията да шофира с фалшива португалска шофьорска книжка по магистрала "Тракия" на път за морето. Той е бил пуснат в отпуск от затворническото общежитие в Казичене, където работел като озеленител, тъй като вече е на по-лек режим.

Черногорецът бе една от основните причини през 2008 г. тогавашният вътрешен министър Румен Петков да подаде оставка. Наркотрафикантът твърдеше, че е плащал на вътрешния министър и на тогавашния главен секретар ген. Валентин Петров.

Черногорецът бе окончателно осъден на 16 години за наркотрафик през 2010 г. Миналата година той поиска да бъде предсрочно освободен от затвора, но съдът му отказа.

След ареста му на магистрала "Тракия" през миналата седмица именно Румен Петков обяви, че шефът на затвора трябва да се оттегли от поста си. В петък сутринта от партията му АБВ излязоха с декларация, в която лидерът пита: "Борисов, съучастник ли си с Деската?"

Румен Петков каза, че всеки ден ще пита премиера Бойко Борисов дали обича наркопроизводителите и дали уволнява хората, които ги толерират.

Споделяне

Още от България