Лъчезар Иванов напусна ПГ на НДСВ, отива в ГЕРБ

Депутатът Лъчезар Иванов обяви в кулоарите на парламента след края на гласуването на вота за недоверие, че напуска групата на НДСВ и става независим депутат. Той потвърди, че е подкрепил вота, както бе обявил по време на дебатите.

Оттук нататък като независим депутат ще работя за хората и за сдружение ГЕРБ, каза Лъчезар Иванов. Според него това е най-достойната и морална позиция.

Решението да подкрепя вота не беше взето от мен спонтанно и емоционално в залата, не беше продиктувано само от проблемите, натрупани в здравеопазването, а и от системните грешки в управлението, които се допускат в областите като енергетика и икономика, каза Иванов.

Той допълни, че решението му за напускане на групата е продиктувано и от това, че е нарушил парламентарната дисциплина на НДСВ и е гласувал различно от групата.

Иванов посочи, че за година и половина с голяма част от колегите е работил добре, но е дошло "време разделно", когато всеки трябва да понесе отговорността за това, което се случва в държавата.

Запитан от Mediapool дали очаква и друг депутат от НДСВ да го последва, Иванов допусна, че това няма да се случи. Той отговори отрицателно и на въпроса дали не е редно да напусне парламента, защото с напускането си подменя вота на избирателите.

Иванов отхвърли и възможността за собствена парламентарна група с останалите независими депутати, които работят тясно с ГЕРБ, с думите: "Аз току-що се разведох с НДСВ, да мисля за друг брак още е твърде рано".

Така партията на столичния кмет увеличи явното си лоби в Народното събрание с още един депутат и те станаха четирима със статут на независими  - Димитър Абаджиев, Мария Капон, Елеонора Николова и Лъчезар Иванов.  

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?