Лекар от “Пирогов” хванат с подкуп

Лекар от спешния институт "Пирогов" е хванат с подкуп от 300 лева, съобщиха от Министерството на вътрешните работи в понеделник.

Зам.-градският прокурор на София Роман Василев, който наблюдава случая, каза пред Mediapool, че медикът е поискал 2000 лева, но е бил хванат само с 300 лева.

От МВР обясниха, че 47-годишният хирург С.П. поискал 1500 лева от съпруга на пенсионерка, която оперирал по спешност. Човекът успял да събере само 300 лева, като междувременно уведомил полицията за искания подкуп.

Медикът определил среща близо до частна клиника, като по план изнудваният трябвало да се качи в автомобила на хирурга. Лекарят предприел обиколка из столицата, очевидно за да избегне евентуално полицейско наблюдение. Предаването на сумата станало в района на кв. “Изток”. Минути по-късно икономическите полицаи арестували С.П., от когото са иззети 300 лева в описани и обработени предварително банкноти.

Задържаният медик се намира в Шесто районно полицейско управление, където дава обяснения. Акцията е реализирана от "Икономическа полиция" под наблюдението на прокуратурата.

Споделяне

Още от България